OGLAS
Foto: Viteški.ba
Autor objave: Dnevni avaz
Vrijeme objave: 21.06.24 @ 09:18
OGLAS

Nogometne reprezentacije BiH već deset godina nema na velikim natjecanjima.

OGLAS

Nije to neko ni iznenađenje, jer sistema nema, izbornici su se u tom periodu mijenjali kao na traci, teško ih je sve i pobrojati dok se dobro ne zamislite. Njih su mahom birali oni koji u životu nisu šutnuli loptu.

Sve to vrijeme mi smo i dalje u uvjerenju da smo dobri, da je uzrok problema jedan izbornik ili to što igra jedan, a ne drugi igrač, da nam je kriv sudac, a ne jednostavno i to da smo došli do toga da Gruzija ima više igrača u „ligama petice“ od nas, a kamoli neke druge reprezentacije, ali i to da nam najbolji igrač ima 38 godina.

OGLAS

I ovakvi, nadmeni, uvjereni smo da smo bolji od barem pola reprezentacija na Euru. Tako bi Demirović „vozao“ Ronalda, Džeko bi provlačio „starom Pepeu kroz noge loptu“, prema mišljenju brojnih „Facebook izbornika“ koji se nikada nisu bavili ovim sportom.

OGLAS

Ipak, dok sjede ispred televizora, za veliki broj tih „internet-izobrnika i trenera“ vrhunac satisfakcije je kiks susjednih reprezentacija na prvenstvu na kojem nema BiH. Primljen gol Hrvatske u sudačkoj nadoknadi protiv Albanije ili poraz Srbije protiv Engleske, usprkos dobroj partiji, učini više sreće nego što drugo u ovim toplim danima.

OGLAS

Pa kad nema nas, neka makar nema ni njih, ili što bi se u narodu reklo: „Nek komšiji crkne krava.“ I dokle god sreću vidimo u takvim stvarima, a ne zapitamo se zašto smo mi toliko loši, šta će se uraditi da mi budemo bolji, da li će se ikada početi ulagati u sport, u ovoj državi neće biti napretka.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM