spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Medved: Tražimo od Grčke pravično suđenje hrvatskim državljanima

- Oglasi -

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u utorak u Mariji Bistrici da Vlada od Grčke traži da se svim hrvatskim državljanima koji su u grčkim zatvorima osiguraju sigurnost i pravično suđenje.

- Oglasi -

Govoreći o trenutnoj situaciji vezanoj uz hrvatske navijače koji su nakon velikih izgreda u Ateni, uoči utakmice AEK-a i Dinama, uhićeni i upućeni u grčke zatvore, Medved je naglasio da su hrvatska Vlada, poglavito Ministarstvo vanjskih i europskih poslova putem veleposlanika u Ateni i Ministarstvo pravosuđa i uprave čitavo vrijeme u kontaktu s grčim vlastima.

,,Ono što svakako stavljamo na prvo mjesto je pravičnost suđenja i sigurnost naših državljana koji se nalaze u Grčkoj”, kazao je Medved novinarima u Mariji Bistrici uoči središnje mise u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

- Oglasi -

Komentirao je i činjenicu da su brojni hrvatski gradovi i općine blagdan Velike Gospe proglasili sajmenim danom, što je učinio i načelnik Općine Marija Bistrica, Josip Milički, prenosi Hina.

,,Kada smo pisali taj zakon, predvidjeli smo ovo i to je u skladu sa zakonskim odredbama. Poštujući tradiciju i običaje, načelnik općine je konzumirao tu zakonsku mogućnost i u tome nema zaista ništa sporno. Važno je da se svi pridržavaju zakona”, istaknuo je Medved.

Kazao je i da se dolaskom u Mariju Bistricu imao priliku uvjeriti koliko su domaći OPG-ovci zadovoljni velikim brojem posjetitelja, odnosno prodajom svojih tradicionalnih proizvoda, a novinare je zanimalo smatra li da treba mijenjati zakon.

Naglasio je kako je riječ o uravnoteženom pristupu između onoga što se zahtijeva kroz poslovni sektor, odnosno gospodarstvo, ali i obiteljske vrijednosti koje omogućavaju obiteljima da na blagdane i nedjeljom mogu biti kod kuće.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE