Vitez
vedro
13.4 ° C
14 °
12.8 °
51 %
2.1kmh
0 %
Čet
13 °
Pet
19 °
Sub
9 °
Ned
8 °
Pon
9 °

Kreativna radionica “Dugme” iz Viteza proslavlja 10 godina aktivnog rada

Marijana Badrov profesorica hrvatskog jezika i književnosti u Srednjoj školi “Vitez” prije punih deset godina pokrenula je kreativnu radionicu popularnu pod nazivom “Dugme”.

Povodom jubilarnih i uspješnih deset godina njezinog aktivnog rada i djelovanja kreativne radionice, kontaktirali smo Marijanu koja nas je upoznala o svojoj ljubavi prema izradi raznih proizvoda, a koji su iz hobija, zbog velike potražnje, prerasli u posao.

„Povodom 10 godina rada sam prezentirala novu svečanu kolekciju ogrlica od filca te proljetnu kolekciju prepoznatljivih “Dugme” cvjetnih broševa, organizirala različite nagradne igre, sklopila nove suradnje poput one s tvrtkom “Frizerland” iz Viteza, snimila različite video prezentacije o nastanku pojedinih rukotvorina, predstavila novi “Dugme” logo, osmislila i izradila zahvalnice kao mali znak pažnje svima onima koju su godinama pratili i podržavali moj rad, prigodnim poklonima se zahvalila onim najvećim dugmoljupcima. O svemu tome se mogu uvjeriti na mojoj Facebook i Instagram stranici“, kazala nam je u razgovoru Marijana.

Širok je asortiman proizvoda koje Marijana izrađuje, a u pitanju su, između ostalih, cvjetni broševi, ogrlice od tkanine, konca i filca, rajfovi, krune, vjenčani buketi, adventski aranžmani, vijenci za vrata, božićni ukrasi, šnale i gumice za kosu, trakice, naušnice te razni drugi nakit i dekoracije za dom.

„Sreća koju osjećam u kreativnom procesu i ljudi koji to žele, vole i nose, nešto je što me motiviralo da unazad deset godina radim gotovo bez prestanka. Na ovom putu susrela sam divne ljude, izlagala na različitim sajmovima širom zemlje, stekla nova poznanstva, ispričali smo divne priče, vratili osmijehe na neka lica, družili se i smijali, stvarali i poticali jedni druge. Mislim da se dobro uvijek dobrim vraća i volim vjerovati da se čovjeku vrati sve ono što drugima daje. A toliko sam se puta uvjerila u velikodušnost, susretljivost i dobrotu ljudi. Lošijih iskustava skoro da i nemam. Također, kad se osvrnem na dosadašnji rad, mogu reći da sam ponosna na sebe. Profesorsko zvanje i rad u školi zahtijeva punu predanost i zalaganje, a da biste pored toga razvili i dodatni kreativni posao usitinu je potrebno puno strpljenja, vremena, ulaganja i volje. Međutim, ljudi, posebice moji sugrađani, prepoznali su značaj i ljepotu unikatnih proizvoda. Znaju da ako odaberu “Dugme”, nisu odabrali samo jedinstvenost i kvalitetetu proizvida, nego i “handmade with love” tj. rukotvorine rađene s ljubavlju“, istaknula je.

Za sami kraj razgovora, Marijana se iskreno zahvalila svim divnim znanim i neznanim ljudima, koji su u ovih deset godina, a svatko na svoj način, bili uz “Dugme”.

Kolekciju nekih proizvoda iz kreativne radionice “Dugme”, pogledajte u albumu:

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.