viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 23.01.24 @ 09:24

Kvaliteta zraka jutros u 9:15 sati je opasna za stanovništvo na području Viteza gdje je indeks kvaliteta zraka iznosio 300. Upozorava se na ozbiljne posljedice moguće za cjelokupno stanovništvo. Tijekom boravka vani treba izbjegavati bilo kakve napore, a najugroženije kategorije stanovništva: trudnice, stare osobe i djeca, osobe s respiratornim i srčanim problemima, morale bi ostati u zatvorenom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema mjerenjima u 7:00 sati zrak je vrlo nezdrav za stanovništvo i na području glavnog grada BiH, gdje je indeks kvaliteta zraka iznosio 269, Visokog gdje je indeks kvaliteta zraka iznosio 239, kao i na području Kaknja gdje je indeks kvaliteta zraka iznosio 210.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U takvim uvjetima upozorava se stanovništvo da su kod osoba s respiratornim oboljenjima poput astme moguća značajna pojačanja simptoma i intenziteta bolesti. Povećana je vjerojatnoća negativnih posljedica po respiratorne organe cjelokupnog stanovništva.

Oboljeli od plućnih bolesti i bolesti srca, trudnice, djeca i stariji, moraju izbjegavati bilo kakve aktivnosti tijekom boravka vani. I svi ostali morali bi izbjegavati produžena ili veća naprezanja tijekom boravka vani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, da je u Poslovnom centru 96 postavljen senzor za mjerenje kvalitete zraka, a o čemu je Viteški.ba već informirao javnost.

Oglasi
LM