spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
24.6 ° C
24.6 °
24.5 °
34 %
0.3kmh
6 %
Pet
22 °
Sub
27 °
Ned
30 °
Pon
21 °
Uto
19 °

Mala umjetnička djela od epoksidne smole izrađuju se i u Vitezu

spot_img

Mladi poduzetnici mogu promjeniti način poslovanja, pomoću njihovih ideja može se promjeniti životni standard, tvrdi jedna mlada poduzetnica iz Viteza.

Svoju poduzetničku ideju za izradu različitih proizvoda je dobila od brata i dečka, koji se bave proizvodnjom stolova i namještaja od epoksidne smole i uz njih je otkrila da je epoksidna smola, ustvari visokodekorativna smola od koje se mogu praviti dekorativni predmeti u koje se ubrajaju privjesci, tacne, podmetači za čaše, satovi, bookmarkeri i još puno toga, naravno po želji kupca.

Svoju poduzetničku priču započinje uz dugo razmišljanje jer epoksi smola nije toliko poznata i prihvatljiva kod nas, kao što je u Americi i Kanadi, međutim, ipak se na taj korak odlučila prije otprilike dva mjeseca.

Što je to epoksi smola?

Epoksidna smola je ustvari visokodekorativna smola na bazi epoksida sa svojstvom visoke dekorativnosti, sastoji se od dvije komponente, a to su smola i učvršćivač. Mješanjem dvije komponente dolazi do kemijske reakcije tako da tečna smola postepenim stvrdnjavanjem dolazi do čvrstog stanja.

U ponudi trenutno ima satove, stoliće, tacne, podmetače za čase, pepeljare, bookmarkere, privjeske, a uskoro će u ponudi biti i male lampe. Proizvodi se isključivo prave od same smole, ali naravno po željama kupca može se raditi i sa drvetom, što i jest najčešća kombinacija, ali za stolove i druge veće predmete. Manji predmeti se isključivo rade samo epoksidnom smolom.

Na pitanje redakcije portala Viteški.ba, što bi poručila mladim osobama koje se žele baviti s nekom djelatnošću poput ove?

Mlada vitežanka odgovara kako je nova u ovome svemu pa koji god savjet da podijeli neće biti puno od koristi, ali može reći, ono što najčešće čuje od starijih osoba, koji se bave ovim poslom, a i vjerojatno sami to znaju, svaki je početak težak i ne treba odustajati na prvoj prepreci.

Za promociju svog zanimanja, vitežanka je i prije nekoliko dana napravila instagram profil epoxy_art_av na kojem se mogu poručivati proizvodi za izradu, ali i dobiti sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.