OGLAS
Vrijeme objave: 05.12.23 @ 14:20
OGLAS

Proteklog vikenda u Švicarskoj, u gradu Spreitenbach nedaleko od Zuricha, održana je tradicionalna i ove godine jubilarna, 30. Viteška večer u organizaciji Hrvatskog sportskog društva Vitez u Spreitenbachu.

OGLAS

To je večer koja je okupila više od 200 Vitežana koji žive i rade u Švicarskoj, ali i Hrvate iz Lašvanske doline i prijatelje društva, a prema tradiciji, održava se prve subote u prosincu. Ove godine za organizaciju su dominantno zadužene mlade snage, već druga generacija Vitežana koji žive mjestima u krugu Zuricha, a u razgovoru s njima doznali smo kako su izuzetno zadovoljni održanom večeri te su vrlo jasno kazali da će ova tradicija biti nastavljena i narednih godina, a sudeći po svemu viđenom entuzijazma i volje za očuvanjem naše izvorne kulture, tradicije i običaja ne nedostaje.

Uz dobro raspoloženje i kulinarsku ponudu, ove godine je ponovno upriličena odlična zabava gdje je goste zabavljao pjevač Zoran Janković, vrhunski glazbeni sastav braće Filipović i prijatelji. Također, nekoliko pjesama izveo je viteški glazbenik Zlatko Vidović, kao i jedan od domaćina David Baškarad koji je pozdravio okupljene, zahvalio svima na dolasku i potpori u organizaciji ovog događaja. Uz ovaj zabavni dio, ove godine novost je promocija Viteškog ljetopisa, koji drugu godinu uzastopno izlazi u nakladi Udruge Volim Vitez i portala viteški.ba, a od ove godine dostupan je i Vitežanima u Švicarskoj koji se i na ovaj način mogu informirati o važnim događajima u svome gradu.

OGLAS

Ono što je posebno bilo vidljivo ove godine jeste veliki broj mladih na druženju, a kako se i ove godine zaigralo tradicionalno kolo pogledajte u videu kojega donosimo:

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM