spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2.9 ° C
2.9 °
2.9 °
88 %
1.5kmh
100 %
Uto
3 °
Sri
4 °
Čet
5 °
Pet
7 °
Sub
8 °

ODRŽANA NOVA JAVNA PRODAJA VITEZITA: Evo detalja i tko se sve javio kao kupac

- Oglasi -
- Oglasi -

U Općinskom sudu u Travniku održana je nova javna prodaja imovine stečajnog dužnika PS Vitezit- u stečaju, a sve nakon nekoliko neuspjelih javnih prodaja, u kojima su se pojavili eventualni kupci no nisu nikada izvršili uplate ugovornih sredstava.

Podsjetimo, ranije je kao najozbiljniji kupac figurirao hrvatski poduzetnik Zvonko Zubak koji je i bio odabran kao kupac, no nekoliko puta, u ostavljenom vremenskom roku, nije uplatio iznos od oko 10 milijuna KM, koliko je dogovorena cijena LOT-a 1 te se svaki put prodaja oglašavala kao neuspjela. Na prošloj prodaji kao eventualni kupac javio se i Ante Kovač iz Republike Hrvatske, državljanin i BiH i Republike Hrvatske no kako nije uplatio depozit nije mogao sudjelovati ravnopravno prodaji.

- Oglasi -

Na najnovijoj javnoj prodaji, koja je održana u petak, 9. rujna, pod vodstvom stečajnog suca Ive Žabića i stečajne upraviteljice Behrije Huseinbegović ponovno se javio Zvonko Zubak, točnije njegovo poduzeće Winsley defence group sa sjedištem u BiH, koje je ponovno odabrano kao uspješno na javnoj prodaji te im je ostavljen novi rok, ovoga puta od 15 dana za uplatu cjelokupnog iznosa. Sada ostaje za vidjeti i pratiti hoće li Zubak uplatiti cjelokupan iznos ili će, kao i nekoliko puta do sada kao odabrani kupac na koncu odustati od plaćanja iznosa koji je dogovoren. Važno je kazati kako je ovoj prodaji nazočio i opunomoćeni zastupnik Ante Kovača, odvjetnik Bruno Božić, a u javnost su procurile i informacije o anonimnoj skupini ulagača koja je poslala pismo namjere za kupovinu, no zbog javne prodaje i procedura kao takvi nisu mogli sudjelovati valjano javnoj prodaji.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.