spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
-3.4 ° C
-3.4 °
-3.4 °
97 %
1.7kmh
95 %
Pon
-3 °
Uto
1 °
Sri
4 °
Čet
4 °
Pet
4 °

Općina Vitez i u 2022. godini bez komunalnih redara?!

- Oglasi -

U 2021. godini nekolicina bh. općina i gradova u Federaciji BiH, ali i Srednjobosanskoj županiji zbog sve većih poteškoća u normalnom funkcioniranju komunalnih djelatnosti, uveli su komunalne redare. Ranije smo pisali o Općini Travnik i Gradu Mostaru, a upravo danas TNT portal piše kako u Travniku raste povjerenje u komunalne redare.

“Svojim radom na terenu komunalni redari već su osigurali punu suradnju sa velikim brojem građana koji su u njima prepoznali partnere”, poručeno je danas iz Općine Travnik. Kako je navedeno, svakodnevno se povećava broj odgovornih građana koji ukazuju na probleme u komunalnoj oblasti, ali i na neodgovorno ponašanje pojedinica, posebno kada su u pitanju odlaganje otpada, nelegalno zauzimanje javnih površina kao i nelegalni priključci na javnu rasvjetu, priopćava navedeni portal. Dakako, sve nabrojano, upravo je velika problematika i na području općine Vitez.

Podsjećanja radi, u nekoliko navrata i na sjednicama Općinskog vijeća Vitez vijećnici su raspravljali po pitanju eventualnog uvođenja komunalnog redara. Tako je vijećnik Nikola Šarić (HDZ BiH) uputio prijedlog nadležnima da razmotre ovu opciju. “Mišljenja sam kako je došlo vrijeme da Općina Vitez zaposli minimalno jednog, a po mogućnosti i više komunalnih redara koji će nadzirati sve učestaliju pojavu nelegalnih deponija smeća, kršenja propisa po pitanju komunalnog reda, a svojim aktivnostima će doprinijeti ljepšem i urednijem okruženju. Također, smatram da zaposlenje ovakvog djelatnika uopće neće naštetiti općinskom proračunu, dapače, prihodima sa terena isti će i puniti”, kazao je.

Općinska Služba za opću upravu do sada nije ovakvu inicijativu prepoznala i podržala te zajedno sa Službom za financije, uvrstila u Proračun Općine Vitez. Hoće li se u 2022. godini u Vitezu “pojaviti” komunalni redari, a kako vidimo iz primjera Travnika i Mostara, od velikog su značaja, ostaje nam za vidjeti.

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.