spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
raštrkani oblaci
14.6 ° C
14.6 °
14.6 °
68 %
1.9kmh
31 %
Ned
35 °
Pon
33 °
Uto
36 °
Sri
38 °
Čet
36 °

POTVRĐENO: Konačno će se rekonstruirati zgrada Policijske stanice Vitez

ana_uskrs
tikop_uskrs
cavara_usrks
hdz_uskrs

Zgrada Policijske stanice u Vitezu sagrađena je još u bivšoj državi, a posljednjih godina vapi za uređenjem kako svoga vanjskog, tako i unutrašnjeg izgleda koji bi priličio uglednoj instituciji i davao joj dodatno dostojanstvo i poštovanje Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Navedena zgrada, kako su nam kazali iz MUP-a ŽSB u vlasništvu je općine Vitez, a na korištenje je dana, bez naknade, organima unutarnjih poslova, kako bivšoj SJS Vitez, tako i sadašnjim organizacijskim cjelinama MUP-a ŽSB. Zašto MUP u Vitezu koristi objekt koji je vlasništvo lokalne zajednice bez naknada, a na primjer u Novom Travniku je nedavno kupljena zgrada za MUP i novotravničku policiju tema je za lokalne vlasti i pustit ćemo nadležnim da se bave tim temama.

Ono što javnost sigurno zanima je rekonstrukcija objekta koja će, čini se, nakon nedavne zamjene stolarije doživjeti svoju drugu fazu.

Naime, MUP ŽSB je stupio u kontakt s Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP), te u sklopu njihovih programa povećanja energetske učinkovitosti planiraju utopljivanije prostorija.

Iz UNDP-a su za viteški.ba kazali kako je energetska obnova PS Vitez planirana kroz implementaciju aktivnosti ESCO mehanizma u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Na području F BiH, kao pilot ESCO projekti na javnim objektima, odnosno projekti energetske obnove i promjene energenta za grijanje, odabrani su Osnovna škola „Kalibunar“ u Travniku, Osnovna, Srednja i Mješovita srednja škola „Busovača“ u Busovači i Policijska stanica u Vitezu. Na objektima će biti urađen širok set mjera energetske učinkovitosti, uključujući i termoizolaciju vanjske ovojnice, zamjenu stolarije, ugradnju termostatskih ventila i instalaciju novog sistema grijanja na drvnu sječku. Realizacija projekta je potpomognuta sredstvima UNDP-a i Fonda za zaštitu okoliša F BiH u iznosu od 590.000,00 KM. Trenutno, URBANLED projekat priprema dokumentaciju i ugovor koji će regulirati obaveze Ministarstva i ESCO kompanije, te će ukupni iznos investicije u pilot projekte biti određen nakon provedbe natječajne procedure.

S time u vezi je i županijska Vlada na posljednjoj sjednici na, prijedlog Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta, donijela Odluku o prihvaćanju Pisma sporazuma između UNDP-a i Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta o implementaciji navedenog projekta koji će zasigurno, uz vjerojatno uređenje parka ispred PS Vitez, te prošlogodišnju izgradnju novog ulaza u grad i najavljenu rekonstrukciju viteškog hotela dati novu i još ljepšu dimenziju gradskom jezgru.

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.