viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 12.10.23 @ 10:57

Pojava prosjačenja u općini Vitez, ali i drugim općinama Bosne i Hercegovine nije nepoznata stvar. Tako se svakodnevno na Gradskom trgu te u blizini tržnih centara u Vitezu može uočiti veliki broj, prije svega žena i djece romske populacije u aktivnostima prosjačenja. Ovo pitanje na jednoj od posljednih sjednica Općinskog vijeća Vitez problematizirao je vijećnik Nikola Šarić, koji je tražio informacije o ovom pitanju od nadležnih tijela, prije svega od Policijske stanice Vitez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo konstantne pritužbe sugrađana na intezivno povećan broj prosjačenja na viteškim ulicama i pred tržnim centrima. Poduzimaju li pripadnici MUP-a PS Vitez aktivnosti po pitanju sprječavanja prosjačenja na području naše općine“, naveo je Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici PS Vitez svakodnevo vršeći redovne poslove i zadatke obilaska terena ili postupajući po planskim aktivnostima poduzimaju mjere i radnje u cilju sprječavanja prosjačenja na području općine Vitez, prvenstveno gradske zone i Poslovnog centra PC 96. S tim u vezi u prvih osam mjeseci tekuće 2023. godine uručeno je 37 prekršajnih naloga zbog narušavanja javnog reda i mira prosjačenjem. Pored navedenog evidentno da je određeni broj osoba koje se odaju prosjačenju povratnici u činjenju prekršaja“, navodi se o odgovoru PS Vitez.

Sigurno kako je ovo pitanje itekako aktualno te da su očekivanja javnosti da se daljnjim radom nadležnih institucija prosjačenje svede na minimum te djeca, žene i mladi, koji su se odali u prosjačenje budu izvedeni na ispravan put bez potrebe da svoju egzistenciju traže ovim putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM