spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
31.4 ° C
31.4 °
31.4 °
31 %
2.3kmh
1 %
Sri
31 °
Čet
35 °
Pet
35 °
Sub
24 °
Ned
20 °

Ministru Edinu Ramiću u izbornoj godini titula počasnog građanina Viteza

- Oglasi -
- Oglasi -

Kako je danas javio viteški.ba, općinski vijećnici su većinom glasova prihvatili da počasni građanin općine Vitez postane Edin Ramić, a nedugo zatim na službenim stranicama lokalna organizacija Stranke demokratske akcije (SDA) pohvalila se, kako je ovo priznanje Ramiću, ali i ona koja su dodijeljena Preporodu i Hakiji Đeliloviću posthumno, upravo njihov prijedlog. Kako službenog priopćenje iz Vijeća nema javnosti je ostalo špekulirati o razlozima zbog koji je Ramić dobio ovo, jedno od najvećih priznanja Općine Vitez. Drukčiji radio dodao je da predsjedatelj Općinskog vijeća Hidajet Sivro (SDA) nije imao vremena odgovorit na njihov upit o danas dodijeljenom priznanju.

Drukčiji dalje navodi i da su čime je ministar, koji poveznica sa Vitezom gotovo i nema, zaslužio titulu počasnog građanina, pitali Ivicu Drmića, predsjednika Ocjenjivačkog suda za dodjelu javnih
priznanja, koji je danas i prezentirao odabir. “U radu Ocjenjivačkog suda sudjelovali su članovi HDZ-a BiH i SDA. Članovi SDA su predložili da ministra Ramića proglasimo za počasnog građanina. Kažu da je on negdje obnavljao kuće i pravio asfalt na području općine Vitez. Ne znam što je on uradio, ali su članovi SDA rekli da je zaslužan”, rekao je Drmić.
Članovi Ocjenjivačkog suda su, kaže Drmić, imali dilemu zbog koje su čak i prekinuli sjednicu.
Imali smo dilemu mogu li ministri u izbornoj godini sudjelovati u natječajima za javna priznanja, pa smo i prekinuli sjednicu Ocjenjivačkog suda. Pitali smo pravnike u općini koji su nam kazali da nema smetnji da ministar Ramić bude proglašen počasnim građaninom”, rekao je Drmić.

- Oglasi -

Danas je o svemu na redakciju adresu portala viteški.ba stiglo i priopćenje SDP-a Vitez, koji nazivaju dodjelu priznanja skandaloznom te protestiraju jer njihov član Bećir Varupa nije dobio priznanje Općine Vitez. “U izbornoj godini se dodjeljuje ministru priznanje počasnog građanina Općine Vitez koji je radeći svoj posao valjda zaslužio neko priznanje, a ne znamo po čemu je zaslužio. Valjda što je aktualni i u SDA“, oštro je reagirao SDP Vitez.

- Oglasi -


U životopisu ministra Ramića stoji kako je rođen 1975. godine u Šeheru, općina Osmaci. Od 2004. do 2006. bio je načelnik Općine Osmaci. Od 2006. do 2010. godine bio je zastupnik i šef Kluba u Vijeću naroda Republike Srpske, a od 2010. do 2014. radio kao savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. Od 2014. godine do preuzimanja dužnosti ministra u Federalnom
ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica obavljao je funkciju zastupnika u NS RS. Član je Predsjedništva SDA.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.