viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 09.02.24 @ 08:46

I danas našim čitateljima donosimo izvod iz dnevnika Nenada Rajića koji se trenutno nalazi na drugom kraju svijeta gdje ja ekspediciji na Aconcaguu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtak, 08.02. – Odmor u kampu Plaza de Mulas Noćas sam dobro spavao, ali oko pola pet ujutro napravih gadnu pogrešku prilikom vraćanja boce vode u vreću. Nisam dobro zatvorio poklopac boce i prosuh vodu u vreću za spavanje. Mokra vreća, odjeća, strava prava. Presvučem se i okrenem vreću za spavanja naopako i lagano nastavim ležati, bez sna naravno.

Tijekom dana tumaramo po kampu i istražujemo, uz obveznu hidraciju, tj. moramo popiti najmanje 5 litara vode. Peremo i neke stvari koje su se dobrano zaprašile na dosadašnjim usponima. Obilazimo i kafić u kampu, gdje upoznajemo razne ljude, tako i šerpu Rama iz Kathmandua, koji je penjao Everest sa mojim šerpom Sonamom koji nas je vodio po Himalayama. U kampu se nalazi i umjetnička galerija The Nautilus, umjetnička galerija na najvišoj visini na svijetu, čak drži i Ginisov rekord. Žena umjetnika koji vodi galeriju Miguel Doura je Hrvatica iz Like, pa smo progovorili koju riječ i na hrvatskom jeziku. Odmor i hidracija su danas najbitniji, a noćas dobar san, jer slijede tri veoma teška dana uspona na najviši vrh Južne Amerike i najviši vrh na svijetu izvan Himalaya.

Oglasi
LM