viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 08.11.23 @ 11:12

Prošloga vikenda, točnije u subotu uvečer u restoranu Kod mlina u Vitezu tražila se stolica više. Naime, ova večer bila je rezervirana za posebne gastronomske specijalitete koje je, u suradnji s kuharima ovoga restorana, spremao Dragan Šljivić, vrhunski i nagrađivani chef iz Banja Luke.

Na meniju je bila najprije pašteta crvene pastrve s čipsom od ječma s dehidriranim maslinama, a služena je Žilavka iz 2022. godine vinarije Begić. Zatim je serviran smuđ savour sa kremom i čipsom karameliziranog luka, dimljena panakota od smuđa uz Rastok žilavku- selekcija 2022.

OGLAS

Kao treće jele ovoga slijeda gostima je ponuđena sporo pečena teletina u vlastitom sosu s pireom od graška i domaćim kroketima od krumpira i vlašićkog sira, a kada je u pitanu vino služeno je crno vino, i to Plavac mali iz 2021. godine.

OGLAS

Pretposljednje jelo, ujedno i „najjače“ po riječima kuhara bio je sous vide biftek od crvenog vina i aromatičnih začina sa kremom pečene buče i gnudama od mladog kravljeg sira sa svježim tartufom s Plavcom malim barrique 2020.

OGLAS

I ono što je chef Dragan Šljivić posebno apostrofirao kao važno u restoranima, desert, gdje je gostima predstavljen sočni biskvit od kestena, tučeni ganache od kestena i bijele čokolade s hrskavim listićima kestena u sosu od mandrine. Uz desert vinarija Begić je ponudila Rose Plavac te u potpunosti oduševila posjetitelje, a restoran Kod mlina se još jednom pokazao kao izvrsno mjesto za ugodne večeri. Svakako vrijedi dodati kako je ova večer bila upotpunjena opuštajućom glazbom uživo, a iz restorana Kod mlina već najavljuju novo, ekskluzivno večer za 25.11., kada će se pred gostima naći jela još jednog poznatog domaćeg kuhara te promocija vina vinarije Deklić.

„Moram posebno pohvaliti ovaj restoran kao i osoblje restorana, radi se o izvrsnim kuharima i djelatnicima te mi je bilo osobito zadovoljstvo kuhati s njima za naše goste“, kazao je kratko Dragan Šljivić.

Oglasi
LM