spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
5.6 ° C
5.6 °
5.6 °
98 %
1.6kmh
100 %
Sub
8 °
Ned
13 °
Pon
16 °
Uto
17 °
Sri
10 °

STEČAJ U VITEZITU: Zakazana nova prodaja, ponovno se javlja Zubak i uz njega novi investitori!?

spot_img

Kako je viteški.ba jučer prenio s posljednjim danom rujna istekli su svi rokovi dani Zvonki Zubaku i njegom poduzeću Winsley defence group da kao odabrani kupac uplate cjelokupan iznos koji je dogovoren na javnoj licitaciji u postupku prodaje imovine PS Vitezit u stečaju.

Javnost podsjećamo kako je još 1. veljače 2021. godine nakon održane javne prodaje pobjednik nadmetanja za LOT 1, kojeg čine nekretnine i strojevi bio Winsley defence group, poduzeće sa sjedištem u Odžaku kojeg je na ovom postupku zastupao odvjetnik iz Bugojna Ivica Dragun, a pobjednik, koji je kao takav i proglašen od strane stečajnog suca i upraviteljice ponudio je iznos od 10.573.478.67 KM te je bio obvezan isti platiti u propisanom roku nakon čega se trebalo krenuti s uvođenjem pobjednika prodaje u posjed.

Kako je istekao rok za uplatu Odbor povjeritelja stečajnog dužnika odlučio je okončati postupak te je prodaju oglasio neuspjelom i istovremeno zakazao novu, petu javnu prodaju imovine stečajnog dužnika za LOT-1 metodom usmenog javnog nadmetanja.

ZUBAK DEBLOKIRAO SREDSTVA, ŽELI POSTATI VLASNIK VITEZITA

Kako viteški.ba doznaje iz pouzdanih izvora direktor Winsley defence grupe Zvonko Zubak obratio se Općinskom sudu u Travniku i Odboru povjeritelja s objašnjenjem i navođenjem razloga iz kojih nije bio u mogućnosti izvršiti konačnu uplatu sredstava. Zubak je do sada uplatio oko 1,5 milijuna KM za Vitezit te je svo vrijeme, od 1. veljače pa do danas plaćao usluge čuvanja stečaje mase, što, kako doznajemo želi nastaviti i u budućnosti. Također, najavio je da deblokirao vlastita sredstva u inozemstvu te da će se Winsley defence grupa ponovno pojaviti kao zainteresirani kupac na petoj prodaji.

POJAVILI SE I DRUGI ZAINTERESIRANI INVESTITORI!?

Također, među akterima cijele priče u PS Vitezit javile su se informacije kako je još jedna grupa zainteresiranih osoba, okupljena oko jednog od bivših direktora ovog prijeratnog giganta spremna nazočiti javnoj prodaji i kandidirati se za kupovinu Vitezita.  

VITEZIT ZAPOŠLJAVAO VIŠE TISUĆA RADNIKA, DANAS JE ZADNJI VLAK ZA SPAS FIRME

Poduzeće Vitezit, prijašnjeg naziva Slobodan Princip Seljo, osnovano je 1950. godine, a najpoznatije je po proizvodnji eksploziva vitezita. Bio je najveći proizvodni kompleks te vrste u Europi te je zapošljavao više tisuća djelantika i bio pravi generator razvoja Lašvanske doline i BiH. Zahvaljujući poslijeratnim upravama i nebrizi nadležnih imovina je dobrim dijelom uništena, dok su strojevi pod još uvijek javnosti neprikazanim akvizicijama „nestali“. Danas je u poduzeću ostalo svega nekoliko radnika, a prodajom putem stečaja i realizacijom najavljenih ulaganja ovo poduzeće moglo bi ponovno postati pravi gigant i jezgro opstanka na ovim područjima.

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.