spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
0.3 ° C
0.3 °
0.3 °
88 %
1.3kmh
92 %
Pon
-0 °
Uto
3 °
Sri
7 °
Čet
7 °
Pet
4 °

TEMA: Treba li Vitezu gradska šetnica – korzo?

- Oglasi -

I dok susjedne općine (Novi Travnik, Travnik), da ne spominjemo uređene svjetske metropole i centre tijekom ljetnih mjeseci, a mnoge tijekom cijele godine imaju gradsku šetnicu- korzo koji se proteže duž gradskih prometnica koje se uvečer zatvaraju za promet vozila i pretvaraju u urbane centre stanovnici općine Vitez, i to samo oni „starijih generacija“ mogu se prisjetiti kako je to nekada bilo u Vitezu.

Ovu temu u Vitezu ponovno su aktualizirali mladi, a na Općinsko vijeće po drugi puta iznio ju je vijećnik Nikola Šarić koji je uputio inicijativu da se u periodu od 1. lipnja do 15. rujna od 18,00 do 23,00 sati ulica Hrvatskih branitelja od križanja sa ulicom Ive Andrića prema ugostiteljskim objektima Bobis, Maccao, TC Best zaključno do restorana Maestral, zatvori za prometovanje motornih vozila i drugih prijevoznih sredstava i otvori pješačka zona- korzo.

U posljednje vrijeme svjedoci smo kako se u centru grada otvorio značajan broj novih objekata, a stanovnici željni urbanog života i sadržaja s velikim nestrpljenjem prate rekonstrukciju nekadašnjeg hotela Vitez koji se pretvara u M&D City, a svojim sadržajem ponudit će ono što Vitezu nedostaje. Bit će to moderni gradski centar za sve generacije. Treba naglasiti kako je općinska administracija prije nekoliko godina dala snažan zamah razvoju urbane zone Viteza kada je donijela odluku o izgradnji mosta na rijeci Lašvi čime se Vitez spojio sa Poslovnim centrom i magistralnom prometnicom što je već imalo pozitivnog utjecaja na razvoj grada. S najavljenim otvaranjem M&D City-ja, općinskog suda, rekonstrukcijom zgrade policije te, vjerujemo, konačno realizacijom otvorenja gradske šetnice i pozicioniranjem atraktivnog sadržaja na istu Vitežani s pravom mogu očekivati da se ovom malenom gradu u srcu BiH udahne šarm koji je, u teškom periodu koji je iza njega, ispustio.

„Po uzoru na mnoge općine u našoj Županiji, ali i Federaciji BiH, smatram važnim da i naš Vitez ima prostor gdje će pješaci tijekom ljetnog razdoblja imati mjesto i mogućnost za nesmetanu šetnju i uživanje u večernjim satima. Navedenu inicijativu sam uputio još u prethodnom sazivu, točnije 2017. godine i dobio odgovor da će službe razmatrati istu  i donijeti adekvatan zaključak. Ovog puta, smatram da ima vremena za pripremiti rješenje i donijeti odluku koja će, uvjeravam vas, biti pozitivno prihvaćena kod naših sugrađana jer, oni stariji će se prisjetiti da je Vitez nekada imao korzo odnosno pješačku zonu gdje su mnogi provodili svoje slobodno vrijeme“, naveo je Šarić.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.