viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.04.24 @ 07:54
OGLAS

HDZ-ova je koalicija na parlamentarnim izborima osvojila najviše mandata u osam izbornih jedinica i u inozemstvu, dok su Rijeke pravde, predvođene SDP-om, prema medijskim izračunima, pobijedile u dvije izborne jedinice, javljeno je iz Državnog izbornog povjerenstva.

Kada su u pitanju izbori u XI. izbornoj jedinici, gdje su pravo glasa imali hrvatski državljani u BiH i širom svijeta pobjedu je tradicionalno odnio HDZ te će mu pripasti sva tri mandata. Za Sabor je konkurirala lista stranke MOST i bh. Hrvatske republikanske stranke, kao i lista Ljube Ćesića Rojsa, no bez ozbiljnije potpore birača.

OGLAS

Jutros, u 7:45 obrađeno je oko 96% biračkih mjesta u XI. izbornoj jedinici, a HDZ-u je pripalo povjerenje 79,5 % birača ili više od 32 000 glasova. Most i Hrvatsko bilo osvojili su po 6% glasova (oko 2 500 glasova). Gledajući zasebno Bosnu i Hercegovinu tu je pobjeda HDZ-a još uvjerljivija jer je za stranku Andreja Plenkovića glasovalo više od 85% birača u BiH.

OGLAS

Kada su u pitanju preferencije birača u 11. saziv Hrvatskog sabora trebali bi uz nositelja liste Zvonku Milasa i Mostarac Dario Pušić te Kreševljak Radoje Vidović, inače dosadašnji zastupnik i predsjednik Županijskog odbora ove stranke u Središnjoj Bosni.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM