viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 11.02.24 @ 21:44

Kako što smo i ranije javljali u gruzijskom Tbilisiju se ovih dana održava Europsko prvenstvo u karateu do 21 godine, juniore i kadete, a sjajne rezultate zabilježili su predstavnici Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovom natjecanju velike rezultate za bh. sport ostvarili su naši karataši, kompletna reprezentacija BiH osvojila je šest medalja i to četiri zlatne, jednu srebrnu i jednu bronačanu. Do zlatnih medalja stigli su Anes Bostandžić, Bekir Grabus, Emina Sipović i Ali Arnautović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari portala Viteški.ba razgovarali su članom i jednim od trenera u reprezentaciji Bosne i Hercegovine Aldinom Adilovićem koji nam je iz Gruzije potvrdio kako je izuzetno ponosan na velike rezultate kada je u pitanju karate vrsta naše države. Naveo je da je na ovom prvenstvu nastupilo i dvoje boraca iz KK Mladost Vitez. Vedad Đidić izgubio je u meču za treće mjesto od predstavnika Azerbajdžana i zauzeo petu poziciju na koncu, a Dominika Maleš osvojila je sedmo mjesto u Europi i to na vrhunskom natjecanju gdje su bili karataši do 21 godine iz 49 zemalja starog kontinenta.

Oglasi
LM