viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 28.07.23 @ 22:18

Proteklih nekoliko mjeseci trajala pravna bitka koja je u konačnici rezultirala tako što je Općinski sud u Travniku donio Rješenje o dosudi nekretnina društva Vitezit – u stečaju iz LOT-a 1, no Rješenje nije konačno te još uvijek postoji mogućnost za podnošenje žalbi Županijskom sudu u Novom Travniku te da isto bude na neki način osporeno, a u konačnici i poništeno.

Iako su postojale osnovane pretpostavke da žalbi neće biti ili da barem žalitelji neće biti pravne osobe koje su imale kvalitetnu poslovnu suradnju s poslovnim sustavom Vitezit, a iskazali su želju za nastavkom suradnje s novom tvrtkom, novinari portala Viteški.ba danas su od izvora bliskog sudbenoj vlasti doznali da je podnesena jedna žalba s više potpisnika. Županijski sud je ranije poništavajući rješenje Općinskog suda osporio nedonošenje rješenja o dosudi, te je naložio Općinskom sudu da dosudi kupljene nekretnine kupcu koji je još prošle godine ispunio uvjete međunarodnog javnog natječaja i uplatio ugovorenu cijenu nekretnina. S tim u svezi, javnost očekuje da Županijski sud postupi na jednak način kao i u prethodnom slučaju jer žalbeni navodi koji se sada eventualno mogu pojaviti biti će iste ili jednake prirode kao i oni koji su na Županijskom sudu prethodno osporeni. Štoviše, u odluci Županijskoga suda na jedan način je i data uputa kako treba okončati ovaj postupak te ono što je bilo sporno za prvostupanjski sud, županijski sud je te dileme otklonio. Nadalje, doznajemo kako je ovlaštena osoba za zastupanje WDG PROMET d.o.o. Zagreb upravo imala zadatak realizirati poslovni cilj te ugovoriti nastavak suradnje s poslovnim partnerima Vitezita što se u konačnici nije dogodilo. Kako doznajemo cijeli taj proces koji je trebao iznjedriti novu poslovnu suradnju među partnerima u novonastalim okolnostima u cijelosti je kompromitiran i povjerenje izgubljeno.

S tim u vezi u javnosti se pojavila informacija da su vlasnici WDG-a uskratili sve punomoći o zastupanju. Novinari portala Viteški.ba danas poslije podne su pokušali službeno provjeriti ove navode, no iz WDG-a smo dobili šturu informaciju kako pružaju ruku zarad kvalitetne suradnje svim dobronamjernim bivšim i budućim poslovnim partnerima i da će se uskoro o svemu službeno očitovati, ali da su otkazane sve punomoći o zastupanju zbog preregistracije firme.

Oglasi