viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.03.23 @ 21:21
OGLAS

Iako u Vitezu još uvijek traje saga, koja je zbog tromosti domaćih institucija i manjka vizije kod nositelja važnih dužnosti poprimila neželjeno dug karakter, novi vlasnici dijela imovine PS Vitezit – u stečaju, poznata poslovna obitelj Zubak ne gubi vrijeme, te kako doznaje viteški.ba, poduzete su aktivnosti na osnivanju nove, domaće tvrtke sa sjedištem u Vitezu.

OGLAS

Doznajemo da će se novo poduzeće službeno znati „WDG- Vitezit“ d.o.o. Vitez, za što postoji suglasnost PS Vitezit – u stečaju, a djelatnost poduzeća će biti proizvodnja i promet naoružanja i vojne opreme. Za tu djelatnost će biti pribavljena potrebna odobrenja sukladno domaćoj zakonskoj regulativi. Tako će, nedavno kupljena imovina, koju je platilo zagrebačko poduzeće WDG promet d.o.o. biti prenesena na poduzeće sa sjedištem u Vitezu, što bi u praksi značilo kako Vitezitova djelatnost, imovna i tradicija ostaje u Vitezu, s novim vlasnicima, njihovim važnim kontaktima diljem svijeta koji će dati, vjerujemo, snažan investicijski zamah posrnuloj namjenskoj industriji.

U prvom planu planirano je zapošljavanje bivših radnika, koji posjeduju specifična i prijeko potrebna znanja. Također, bit će i zapošljavanja novih djelatnika,  a sve nakon uređenja proizvodnih pogona, dolaska novih strojeva koji su dijelom već naručeni. Također, u planu je preuređenje zgrada u krugu poduzeća, a novi vlasnici su pribavili i idejna rješenja kako bi se upravne i proizvodne zgrade preuredile“, rekao je za viteški.ba izvor blizak stečajnom postupku.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM