viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.09.23 @ 13:19
OGLAS

U ponedjeljak, 18. rujna u Vitezu je nizom aktivnosti, svečano i dostojanstveno obilježena 31. obljetnica Viteške brigade HVO-a i 29. obljetnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB.

OGLAS

Program obilježavanja započeo je svetom misom za poginule i umrle branitelje HVO-a koju je u župnoj crkvi Svetoga Juraja Mučenika u Vitezu služiop fra Velimir Bavrka. Nakon toga su na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima ispred Općine Vitez položeni vijenci i svijeće te je uslijedio svečani mimohod ulicama Viteza. Na čelu mimohoda bile su hrvatski stijegovi i obljižeja, kao i glazbenci iz limenu glazbe iz Nove Bile koji su izvodili hrvatske vojne konačnici, HVO nas vodi i Mi smo garda hrvatska.

U restoranu Bor održana je prigodna akademija i prijam gdje su se okupljenima obratili predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto te načelnik Općine Vitez Boris Marjanović, koji je u ulozi domaćina čestitao ove značajne obljetnice. Također, prigodnim obraćanjem obratio se Mario Čerkez, ratni zapovjednik Viteške brigade HVO-a, koji na osobit način podsjetio na ulogu Viteške brigade, utemeljenje, ratni put brigade ali i to da je Viteška brigada u Haagu oslobođena optužbi za zločin u Ahmićima. Istaknuo je kako je Hrvatima u Vitezu i srednjoj Bosni nametnut, da ga Hrvati nisu željeli, ali su bili prinuđeni braniti svoje kuće i domove.

OGLAS

Inače, organizator obilježavanja obljetnica je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB, a pokrovitelj je HNS BiH i predsjedateljica Vijeća ministara Borjana Krišto, pod sponzorstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Općine Vitez.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM