spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
8.6 ° C
8.6 °
8.6 °
92 %
1.6kmh
100 %
Ned
10 °
Pon
14 °
Uto
10 °
Sri
10 °
Čet
8 °

VITEZ: Dodijeljena književna nagrada Marko Martinović Car (FOTO)

- Oglasi -
- Oglasi -

Danas su u Vitezu, prigodnom manifestacijom dodjele nagrade za najbolju priču, zatvoreni Dani Marka Martinovića Cara.

Inače, Dani su počeli u četvrtak pjesničkim maratonom u sjećanje na Cara, nastavili se sinoć promocijom knjige Ivice Budulice, a okončani noćas svečanom dodjelom nagrada za najbolju priču koja je pristigla na međunarodnom književnom natječaju. Na početku svečanosti goste su pozdravili predsjednica HKD Napredak Vitez Gordana Mišković i dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak Josip Križanović. Oni su istaknuli značaj ove manifestacije, koji nadilazi lokalnu razinu, a u prilog tomu je odluka Središnje uprave HKD Napredak da su Dani Marka Martinovića Cara ušli u desetogodišnji program potpore Središnje uprave. Time je manifestacija uvrštena među deset najznačajnijih događaja Napretka u cjelini.
Nakon proglašenja pobjednika nagradu za prvo mjesto Mariji Pavlović Baković za priču Bijele suze (Tomislavgrad) uručio je načelnik općine Vitez Boris Marjanović.
Drugo mjesto pripalo je Dinku Osmančeviću za priču Anđeli (Banja Luka), dok je treće mjesto pripalo Adnadinu Jašareviću za priču Muzej sutrašnjice (Zenica).

- Oglasi -

Ocjenjivačko povjerenstvo radilo je u sastavu dr. Larisa Softić Gasal, Tihomir Jovanović Tika i Sanja Babić Đulvat.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.