spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

VITEZ JE PONOSAN: Još jedan Vitežanin doktorirao u Zagrebu, Ninoslav Čerkez obranio disertaciju

- Oglasi -

Pomalo ispod radara, no ipak u javnosti itekako dobrodošla, javila se vijest da je uz Stjepana Frljića i Tomu Baškarada doktorsku disertaciju obranio još jedan naš sugrađanin. Naime, radi se o Ninoslavu Čerkezu, koji je oduvijek pokazivao izuzetnu nadarenost i sposobnost za znanstveni rad.

Čerkez je koncem prošle godine s tezom “Određivanje tipa osobnosti autora teksta temeljeno na dubokom učenju za klasifikaciju sa složenim oznakama klasa” stekao akademski stupanj doktor znanosti (dr.sc.), područje tehničkih znanosti, znanstveno polje računarstvo. Rad je obranio na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Riječ je o doktoratu iz umjetne inteligencije, specifično području obrade prirodnog jezika (NLP) metodama strojnog učenja. Kada je u pitanju Čerkezova biografija valja kazati kako je završio matematičku gimnaziju u Zenici, diplomirao, magistrirao i doktorirao na Faktultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Završio je i Diploma Study in Management na Sveučilištu u Zagrebu, MBA na Indiana University.

Trenutno je uposlen kao Senior Machine Learning Engineer u Rimac Technology gdje se u svakodnevnom poslu prvenstveno bavi vremenskim serijama i primjenom metoda strojnog učenja na podatke koji su sadržani u signalima  koje šalju najbrži električni automobili na svijetu.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.