spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vitežanin Tomislav Baškarad uspješno obranio doktorsku disertaciju na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu

- Oglasi -

Vitežanin Tomislav Baškarad obranio je u petak 27. siječnja 2023. godine doktorsku disertaciju na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Tema disertacije glasila je: “Određivanje rezerve snage fotonaponskih elektrana za potrebe regulacije frekvencije elektroenergetskoga sustava”, a sve pod mentorstvom prof. dr. sc. Igora Kuzle.

Tomislav Baškarad rođen je 1992. godine. Sveučilišni preddiplomski i diplomski studij završio je 2013. godine, odnosno 2015. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, profil elektroenergetika. Od 2016. do 2017. godine radio je u Končaru – Institutu za elektrotehniku. Od 2018. godine radi na Zavodu za visoki napon i energetiku Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na istom zavodu započeo je doktorski studij 2018. godine. Sudjelovao je u radu u dva istraživačka projekta, a trenutno je zaposlen na međunarodnom projektu TRANSIT – Transition to a Sustainable Future through Training and Education. Tijekom 2019. godine proveo je 6 mjeseci na znanstvenom usavršavanju na Sveučilištu North China Electric Power University, Peking, Kina. Njegova područja istraživanja su obnovljivi izvori energije s naglaskom na fotonaponske elektrane te regulacija frekvencije i radne snage elektroenergetskog sustava. Do sada je objavio 6 radova u časopisima, 4 rada na konferencijama s međunarodnom recenzijom i 5 radova na domaćim konferencijama. Autor je više od 20 stručnih studija i elaborata. Član je udruga HRO CIGRE i IEEE Power &Energy Society.

Redakcija portala Viteški.ba Tomislavu upućuje iskrene čestitke i želi sreću u budućem radu i djelovanju ove grane znanosti.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.