viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.02.24 @ 14:41
OGLAS

Jučer je u Sarajevu održana sjednica Predsjedništva Naše stranke na kojoj je, između ostalog, usvojen zaključak da se na lokalnim izborima 2024. prioritetno postigne dogovor u okvirima Trojke o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima i zajedničkim kandidatima za načelnike.

OGLAS

“Nakon razgovora na razini Trojke, u Našoj stranci ostajemo privrženi ideji zajedničkog političkog djelovanja sa SDP-om i NiP-om. Unatoč ideološkoj raznolikosti članica ove koalicije, uvidjeli smo viši interes koji nas uvjetuje da nam te razlike ne budu prepreka, a taj interes je, prije svega, ubrzan put Bosne i Hercegovine kao Europskoj uniji i, u konačnici, bolji život građana. Zbog toga smo opredijeljeni da prioritetno postignemo dogovor o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima i zajedničkim kandidatima za načelnike”, poručili su iz Naše stranke. Potsjetimo, još ranije je Viteški.ba pisao kako je moguće i da upravo u Vitezu stranke Trojke organiziraju zajednički nastup na Lokalnim izborima.

U Sarajevu Trojku, navode, “grade se od 2018. godine i njihovo političko zajedništvo dalo je vrlo opipljive rezultate kad je u pitanju poboljšanje kvalitete života građana”.

OGLAS

“Vidljivo je to po mnogo čemu, od naknada porodiljama, preko kulturnih događanja od kojih su mnoga besplatna i događaju se na ulici, pa do velikih infrastrukturnih projekata kakav je potpuna rekonstrukcija gradskog prometa. Na federalnoj razini smo u vlasti od prošle godine i progres je sve vidljiviji. Posebno se to vidi na ovogodišnjem proračunu koji je rekordan i iznosi 7,4 milijarde KM. Došlo je do povećanja mirovina, značajno su povećana sredstva za liječenje teško oboljelih, za putnu infrastrukturu izdvojeno je 165, a za poticaje u poljoprivredi 175 milijuna KM”, priopćili su iz Naše stranke.

OGLAS

Dodaju kako je na državnoj razini Trojka također “motor progresa”.

OGLAS

– I sve što je urađeno na ispunjavanju prioriteta za pristup EU, urađeno je zahvaljujući nama. Duboko smo uvjereni da građani vide u nama istinsku alternativu dosadašnjem načinu vođenja vlasti i snagu neophodnu za promjene samo ako smo zajedno. Samo zajedno možemo svaki uspjeh koji smo postigli izvesti diljem BiH, ali i listu tih uspjeha proširiti”, poručili su iz Naše stranke.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM