viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.03.23 @ 19:45

Na Svjetski dan poezije 22.3.2023. Hrvatsko kulturno društvo ,,Napredak” podružnica u Vitezu s početkom u 18,00 sati organizira večer poezije i darivanja knjiga za međunarodnu biblioteku poezije koja nosi ime ,,Anka Topić” (prva žena koja je objavila knjigu poezije u Bosni i Hercegovini davne 1908. godine). U programu će sudjelovati pjesnici iz okruženja, a mogu sudjelovati svi koji daruju najmanje jednu knjigu poezije. Organizatori se posebno raduju knjigama poezije za djecu i knjigama poezije žena, a namjera je da spomenuta biblioteka poezije bude jedan centar s najvećim fondom knjiga poezije u jugoistočnoj Europi.

U programu će nastupiti i Napretkov mali zbor te orkestar harmonika najmanji uzrast, jer je ovo aktivnost u okviru projekta uključivanja djece u aktivnosti HKD ,,Napredak”, a kojega HKD ,,Napredak” Vitez organizira povodom Međunarodnog dana čitanja naglas, Međunarodnog dana darivanja knjigom  i Međunarodnog dana dječje knjige.

OGLAS

Završnica ovog značajnog projekta planirana je 5.4.2023. godine s dodjelom nagrada učenicima za najbolje pjesme i za najbolje likovne radove, a uz sudjelovanje većeg broja dječjih zborova i književnu večer dječjeg pjesnika Ante Stanića.

OGLAS
Oglasi
LM