viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.06.22 @ 20:59

Pod pokroviteljstvom predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare održana je Četvrta kulturno – vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine pod geslom “Vratimo nadu zavičaju”, u Multimedijalnoj dvorani Franjevačkog međunarodnog, studentskog centra u Sarajevu.

“Zahvaljujem organizatorima na pozivu i mogućnosti da večeras budem ovdje. S radošću sam prihvatio poziv da budem pokrovitelj ove manifestacije i da sudjelujem u aktivnostima Kruha svetog Ante, koji je u svim prošlim vremenima, a vjerujem da će i ubuduće dati ogroman doprinos onima kojima je najpotrebitije”, kazao je Predsjednik Federacije BiH.

OGLAS

Programu je prethodila Sveta misa u u molitvenom prostoru sv. Nikole Tavelića koju je predvodio fra Zdravko Dadić, provincijal Bosne Srebrene u zajedništvu s drugim svećenicima, sudionicima manifestacije, te gostima i uzvanicima.

OGLAS

Upriličeno je i otvorenje prodajne izložbe humanitarno – karitativnog karaktera višegodišnjeg dobročinitelja za siromašne i nadarene studente, akademskog slikara fra Perice Petra Vidića.

OGLAS

Manifestacija se tradicionalno priređuje s ciljem međusobnog povezivanja Hrvata u BiH i matičnoj domovini Republici Hrvatskoj i šire. Upoznavanje zajedničke tradicije, kulture i nošnje, unapređenje kulturnih, obrazovnih, gospodarsko – socijalnih i drugih životnih zanimanja raseljenih bosansko-hercegovačkih Hrvata, kao i pružanje potpore Hrvatima u BiH, posebno u jačanju i očuvanju nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta, ciljevi su ovog vrijednog događanja. Program je do sada održan u Zagrebu, Jajcu i Livnu.

Organizatori manifestacije su Hrvatska matica iseljenika i Humanitarno – karitativna organizacija ”Kruh svetog Ante” u Sarajevu.

Oglasi
LM