viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 03.04.23 @ 14:46

Hrvatsko kulturno društvo ,,Napredak” podružnica Vitez povodom Međunarodnog dana dječje knjige sutra, 4.4.2023. godine u svojim prostorijama sa početkom od 18,00 sati. organizira manifestaciju za najmlađe.

Podsjećanja radi, povodom Međunarodnog dana dječje knjige HKD ,,Napredak” podružnica Vitez nedavno je raspisao natječaj za poeziju i likovne radove učenika osnovnih škola Lašvanske doline, a sve s ciljem uključivanja predškolske djece u kulturno- umjetničke aktivnosti, što je i tema projekta, kojega Napretkova podružnica u Vitezu realizira još od veljače ove godine.

OGLAS

Realizacija projekta planirana je u nekoliko faza.

OGLAS

Raspisan je natječaj za poeziju djece osnovnih škola s područja Viteza, Busovače, Novog Travnika i Travnika nakon čega je žiri izlučio tri najbolje za nagradu i još sedam za pohvalu. Druga aktivnost je bila oslikavanje pjesama iz prigodne stopjesmica za djecu Pupoljci sanjare vezeni most, gdje je žiri također izlučio najbolje radove za izložbu, kao i nekoliko najuspješnijih za nagradu. Tijekom ožujka za najmlađe su realizirane pričaonice ,,Pričam ti priču” čiji polaznici će dobiti zahvalnice za sudjelovanje. Krajem ožujka realizirana je i Književna večer poezije, kada je upriličeno darivanje knjiga za međunarodnu biblioteku poezije, koja nosi naziv ,,Anka Topić”. Na koncu ovog značajnog projekta za sve, posebno za najmlađe, za sutra je planirana završnica i to aktivnošću otvaranje izložbe, dodjelom nagrada učenicima za najbolje pjesme i literarne radove, pohvalnica i zahvalnica za sudjelovanje i angažman, a uz sudjelovanje tri dječja zbora i orkestra te nastup Ante Stanića kao dječjeg pjesnika.

OGLAS

Iz Napretka pozivaju djecu, roditelje, bake i djedove da se pridruže i simbolično obilježe Međunarodni dan dječje knjige.

Oglasi
LM