viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 13.07.23 @ 08:19

Zbog visokih dnevnih temperatura molimo vozače da na putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, da tokom dužih putovanja prave češće pauze i da unose dovoljne količine vode u organizam. 

Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja. Na vrijeme se informirajte o trenutnom stanju na putovima i graničnim prijelazima, kažu iz BIHAMK-a.

Brojni radovi

Zbog radova na dionici magistralnog puta Bihać-Kamenica (skretanje za poslovnu zonu) promet se obustavlja od 07 do 17 sati. Alternativni pravac je: Bihać-Vrkašić-Kamenica-Izačić.

Počeli su radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-17 (ulaz u Hadžiće), tako da se na ovom dijelu puta prometuje usporeno.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj) promet se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže prometuje preko mosta, jednom trakom.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Granični prijelaz

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putovima: Kiseljak-Busovača, Lašva-Kaonik, Ripač-Dubovsko, Čitluk-Ljubuški, Bijeljina-Rača, Livno-Šuica, Livno-Renjići, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 10 do 30 minuta.

Oglasi