spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

BIHAMK: Upozorenje na mjestimično jak vjetar

- Oglasi -

Zbog prometne nezgode usporeno, jednom trakom prometuje se na magistralnom putu Žepče-Maglaj, kod mjesta Goliješnica.

Na putevima u Bosni i Hercegovini prometuje se po mokrom kolniku, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično jak vjetar. Snijeg pada na pojedinim dionicama u višim predjelima, a trenutno se zadržava na kolniku na putevima: Kupres-Šuica-Livno, Glamoč-Mlinište, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Turbe-Banja Luka, Kolo-Tomislavgrad-Šuica i Livno-Karlov Han. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, priopćili su iz BIHAMK-a.

Od danas do petka meteorolozi su najavili intezivnu kišu, bujice, te jak vjetar u istočnim krajevima naše zemlje, pa vozače mole da se na vrijeme informiraju o trenutnom stanju i uvjetima puta.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnom putu Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik), kao i na magistralnom putu Mostar-Stolac, te kod petlje Blatuša u Zenici i kod skretanja za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.