viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 18.01.24 @ 22:40

Prema prognozi vremena, stanovnike Bosne i Hercegovine u petak očekuje promjena vremena sa snježnim padalinama, a u pojedinim dijelovima i najobilnije padaline do sada ove zime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

,,U petak, 19.01.2024., tijekom dana se očekuje postupno zahlađenje sa sjevera koje će uvjetovati prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Prije podne zahlađenje bi zahvatilo sjeverna područja, a u drugom dijelu dana bi se proširilo na veći dio zemlje. Na krajnjem jugu bi se zadržala kiša”, navodi se u prognozi FHMZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Bosni temperatura zraka prije podne većinom između 6 i 12°C, s tim što će u sjevernim područjima temperatura zraka početi opadati već prije podne, a u drugom dijelu dana i u ostalim područjima. U Hercegovini bi se zadržalo toplo veći dio dana sa temperaturama od 8 do 16°C.

Na stranici BhMeteo su naveli da su današnje proljetne temperature i izražena južina uvertira u naglu promjenu vremena koja nas očekuje u narednih 24 sata. Iz “proljeća” naglo ćemo uskočiti u zimu, a pojedini će dobiti i najveći snijeg u dosadašnjem dijelu zime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa sjeverozapada, preko srednje Europe približava nam se jaka hladna fronta. Osjetno hladniji zrak uz padaline koji će sutra tijekom dana zahvatati naše krajeve. Zahlađenje uz snijeg najprije u Krajini, već u jutarnjim satima”, navodi se u prognozi,

Kasnije tijekom dana kiša će prijeći u snijeg širom Bosne, a u noći na subotu i na sjeveru Hercegovine uz lokalno spuštanje snježne granice i do pojedinih nizina Hercegovine. U noći na subotu u Krajini, a tijekom subote i u ostatku zemlje postupan prestanak padalina uz djelimično razvedravanje.

,,U subotu, 20.01.2024., prije podne snijega bi bilo u centralnim i istočnim područjima Bosne i većem dijelu Hercegovine. Na krajnjem jugu se očekuje susnježica ili kiša. U drugom dijelu dana širom zemlje smanjenje oblačnosti. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu do 8°C”, prognoza je FHMZ za subotu.

Oglasi
LM