viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.09.20 @ 14:49

Vijeće ministara BiH dalo je suglasnost na Ugovor o nabavi cjepiva s Globalnom alijansom za cjepiva (GAVI), nakon što je usvojilo Informaciju o pristupanju Bosne i Hercegovine Instrumentu za globalni pristup cjepivu za Covid-19 (COVAX).  

Ovlašteni su ministrica civilnih poslova BiH da potpiše Ugovor o nabavi cjepiva s Globalnom alijansom za cjepiva (GAVI) i zamjenik ministrice civilnih poslova kao potpisnik ovog ugovora u svojstvu svjedoka.

OGLAS

Obveze plaćanja troškova nabavljenih cjepiva, proistekle iz potpisanog Sporazuma o međusobnim pravima i obvezama u vezi s nabavom cjepiva putem Instrumenta za globalni pristup cjepivu za Covid-19 (COVAX), snosi institucija entiteta odnosno Brčko distrikta BiH za potrebe koje je prethodno iskazala.

OGLAS

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o odobravanju 50.000,00 KM iz tekuće  proračunske pričuve Ministarstvu civilnih poslova BiH za troškove skladištenja, špedicije i prijevoza cjepiva proistekle iz Ugovora o nabavi cjepiva s Globalnom alijansom za cjepivo (GAVI), a prethodno je odobrilo izdvajanje tih sredstava.

OGLAS

Na sjednici je odobreno pokretanje postupka pribavljanja vanjskog jamstva kod relevantnih financijskih institucija ili osiguranje pokrića obveza na drugi način za izvršenje obveza po Sporazumu s Globalnom alijansom za cjepivo (GAVI) o pristupanju Bosne i Hercegovine Instrumentu za globalni pristup cjepivu za Covid-19 (COVAX), s obvezom plaćanja na prvi poziv iznosa od 18.238.977,74 KM, a za što je zaduženo Ministastvo financija i riznice BiH.

Ministarstvo civilnih poslova nastavit će pratiti izvršavanje obveza po Sporazumu s Globalnom alijansom za cjepivo (GAVI) o pristupanju BiH Instrumentu za globalni pristup cjepivu za Covid-19 (COVAX), o čemu će polugodišnje izvještavati Vijeće ministara BiH.

Oglasi
LM