viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.07.22 @ 09:17

Već nekoliko tjedana vruća tema, a sve u kontekstu Općih izbora, je priprema izbornih listi. S velikim zanimanjem pratilo se tko će biti prijedlozi HDZ-a BiH, kao vodeće hrvatske stranke za sve razine, a nama je posebno zanimljivo tko su kandidati iz Viteza. Tako je danas Večernji list objavio sve kandidate HDZ-a BiH na čijim listama je sedam imena iz Viteza, no niti jedan nositelj liste. Zanimljivo je da Vitez, iako nominalno općina koja daje ponajviše glasova HDZ-u BiH u Središnjoj Bosni već nekoliko izbornih ciklusa nema nositelja niti jedne liste.

Kako Večernji javlja prijedlozi Općinskog odbora HDZ BiH Vitez za županijsku razinu na ovim izborima su Anto Matić, Srećko Petrović, Ana-Marija Omazić te Liljana Pranjković- Kovač.

OGLAS

Matić, koji je trenutni ministar zdravstva i socijalne politike bit će treći na izbornoj listi te s te pozicije ima gotovo zajamčen ulazak u Sabor, imajući u vidu ograničenja iz Izbornog zakona koja gotovo da onemogućavaju “preskakanje kandidata” po broju osvojenih glasova.

OGLAS

Na listi iz Viteza još je dvoje vijećnika Srećko Petrović (15), Ana-Marija Omazić (26), kao i predsjednica lokalne organizacije Zajednice žena i ravnateljica Dječjeg vrtića Ljiljana Pranjković- Kovač (33) koja je bila na listi za Sabor i 2018. godine. Ranije su lokalni mediji javili kako je nositelj liste Ilija Nakić.

OGLAS

Za Federalni parlament, gdje se HDZ BiH objektivno nada da će osvojiti dva ili tri izravna mandata, peta je Dajana Maros, a deseti Igor Bošnjak. Za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH u izbornoj jedinici koju čine županije Središnja Bosna i Zeničko-dobojska Marina Pendeš, iskusni kadar HDZ-a BiH, bivša ministrica obrane i aktualna izaslanica u Domu naroda, je druga na listi s koje se HDZ BiH nada jednom izravnom mandatu.

Oglasi
LM