viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.02.22 @ 08:22
OGLAS

Kako smo već najavili, pred seniorima „Prvog koša“ je utakmica s prvoplasiranom ekipom A2 Lige skupina Sjever, ekipom Bihaća.

Na svojim službenim stranicama su ovu utakmicu i moguću pobjedu najavili kao važnu u borbi za play-off.

OGLAS

Da nam najavi utakmicu, zamolili smo Ismaila Hodžića (1999.), koji je inače iz Donjeg Vakufa, a ove sezone je pravo pojačanje u mladoj ekipi iz Viteza.

OGLAS

Prije svega, pojasnite nam, od kud suradnja Vas i ,,Prvog koša”?

OGLAS

Do suradnje između „Prvog koša“ i mene došlo je najviše zahvaljujući poznanstvu sa trenerom Bošnjak Igorom, sa kojim imam odličan odnos već od ranije.
Predstavio mi je svoju viziju kako bi želio da to izgleda, uz razumijevanje za moje neke privatne obveze i ni u jednom trenutku nisam razmišljao drukčije nego da podržim ovu lijepu priču.

Ove godine puno značite ekipi. Provjerili smo te uvidjeli, da pored toga što ste 1999. godište iza sebe imate zavidan broj odigranih sezona u Premier ligi, A1 i A2 Ligi. Vaše iskustvo se itekako osjeti u igri s mlađim košarkašima, a nadamo se da će na pravi način iskoristiti Vaš boravak u Vitezu?

Što se tiče mog košarkaškog iskustva izuzetno sam ponosan na to što sam bio dio ekipe koja je osvojila titulu A1 lige FBIH u sezoni 18/19.
Također, puno toga sam naučio na parketima Premier lige BiH te samim tim gledam da moj angažman u Školi košarke „Pvi koš“ Vitez bude što produktivniji, odnosno da prenesem dobru energiju i pokušam usmjeriti ove mlade momke kao što su stariji igrači u višim rangovima BIH košarke bili primjer meni.

Trenutno ste zbog rezultata ekipe na granici ulaska u play-off, koji bi svima puno značio. Jeste li zadovoljni rezultatom i svojom igrom uopće?

Sigurno da ako budemo išli utakmicu po utakmicu i davali svoj maksimum imamo priliku da dođemo u play-off, gdje bi to bio veliki uspjeh za ovu mladu ekipu, gdje okosnicu tima čine upravo momci iz „Prvog koša“, a imajući u vidu da dečki igraju tek drugu godinu seniorsku košarku.
Rezultatom mogu reći da jesam zadovoljan, ali da smo imali malo više sreće i pameti u pojedinim mečevima sigurno bismo imali i bolji plasman. No šta je tu je, mi nastavljamo dalje.

Koju bi utakmicu do sada posebno izdvojili u ,,Prvom košu”?

Gostovanje u Bugojnu bi izdvojio kao posebnu utakmicu protiv ekipe KK Iskra, upravo zbog pobjede od 1 poen razlike, rezultatom 67 : 68, gdje su svi momci dali veliki doprinos i zalaganje, a na kraju nije nedostajalo ni sreće, uspjeli smo pobijediti, mogu reći dosta iskusniju ekipu KK Iskre. Ta mi je pobjeda ostavila najveću slast u prvom dijelu sezone.

Za kraj, pred vama je utakmica s liderom prvenstva, ekipom Bihaća. Što očekujete od te utakmice?

Bihać je jedini tim koji nas je porazio u prvom meču u pravom smislu te riječi. Imaju dobar rezultat ove sezone i iskusan roster sa odličnim pojedincima. Vodimo računa o svojim principima i načinu igre. Uz poštovanje dogovora i plana možemo se nadati najboljem. Znamo koliko nam znači ova utakmica i nema sumnje da ćemo biti fokusirani i motivirani jer nam dolazi lider prvenstva i ovim putem bi da pozovem publiku, da dođe, da nas podrži i da bude naš vjetar u leđa.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM