viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 25.09.23 @ 19:55

Federalna ministrica kulture i športa Sanja Vlaisavljević ugostila je danas u Ministarstvu najbolju bh. plivačicu Lanu Pudar, nakon sjajnog uspjeha koji je mlada Mostarka ostvarila na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijemu su prisustvovali i Lanin trener Damir Đedović, pomoćnik ministrice za sport Adnan Džindo i šefica Ureda Anita Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Draga naša Lana, neka svi tvoji dosadašnji uspjesi budu samo djelić onog što će pisati u tvojoj bogatoj sportskoj biografiji. Nastavi da sijaš – poručila je prilikom današnjeg susreta ministrica Lani.

Uz čestitku za izuzetne rezultate koje je ostvarila, ministrica Vlaisavljević je uputila Lani podršku na putu do njenog novog izazova – Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, a Lana i trener Damir informirali su ministricu i njen tim o brojnim obvezama u predstojećem periodu te napornim treninzima koji našu plivačicu očekuju kako bi ostvarila buduće ciljeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovarano je i o implementaciji izgradnje jednog od kapitalnih projekata Ministarstva, bazena u Mostaru, a ministrica Vlaisavljević iskazala je spremnost da Ministarstvo, u suradnji sa Gradom Mostarom i Direkcijom za izgradnju kultuno-sportskog centra u Mostaru, pomogne u bržoj realizaciji ovog značajnog projekta – priopćeno je iz Federalnog ministarstvo kulture i športa.

Oglasi
LM