viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.10.23 @ 10:51

Federacija Bosne i Hercegovine će financirati sve troškove najbolje bh. sportašice Lane Pudar u narednoj godini.

Naime, tako je iz Ministarstva kulture i športa Federacije Bosne i Hercegovine odgovoreno na inicijativu Dragana Miokovića, zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, piše Klix.

OGLAS

“Znajući da su slijedeće godine Olimpijske igre i da se kao država nismo baš pokazali kad je u pitanju podrška našoj Lani Pudar, tražio sam da slijedeće godine, koja je, dakle, olimpijska, budemo daleko odgovorniji. Uputio sam inicijativu da se Lani Pudar osiguraju preduvjeti za cjelokupan trening proces, da se osigura njena stipendija te plaće za tim koji je trenira i brine o njenom zdravlju. Iz Ministarstva su rekli da ovaj zahtjev smatraju opravdanim te da će inicirati da Vlada Federacije izdvoji sredstva za tu namjenu”, poručio je Mioković.

OGLAS

Lana Pudar će na Olimpijskim igrama u Parizu, biti ozbiljan kandidat za najviši plasman i svi bh. građani u nju polažu nade za prvu olimpijsku medalju u povijesti za našu državu, a ukoliko federalne vlasti ispune obećanje i pokriju sve troškove priprema i nastupa, nema sumnje kako će bh. sirena obradovati sve.

OGLAS
Oglasi
LM