viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 31.01.22 @ 17:48

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u posjet veleposlanika Japana u BiH Ita Makota.

Tijekom posjeta, razgovarano je o aktualnim političkim pitanjima u Federaciji BiH i BiH, te o mogućnostima unapređenja suradnje između Japana i Federacije BiH, posebice kroz oblasti gospodarstva, turizma i kulture.

Veleposlanik Japana Ito Makoto istaknuo je da se za vrijeme svog mandata u BiH zalaže za unapređenje bilateralnih odnosa dviju zemalja, ali i za poboljšanje situacije u BiH, obzirom da je Japan članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira. Također, istaknuo je kako Japan ima dobar partnerski odnos s Europskom unijom, te da podržava europski put BiH koji je ujedno i put razvitka i stabilizacije situacije u BiH.


Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je Vladi Japana na pomoći koju pruža Federaciji BiH i BiH, a koja je prepoznatljiva u javnosti kroz brojne programe, donacije i projekte koji pridonose poboljšanju životnih uvjeta za svakog stanovnika u Federaciji BiH i BiH.

Jedan o takvih projekata je i projekt nabavke poljoprivredne opreme za Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba „Bakovići“ u općini Fojnica, za koji je Vlada Japana odobrila 134.600 KM. Tim povodom, sutra će u Zavodu biti upriličena svečanost primopredaje donacije Vlade Japana kojoj će nazočiti veleposlanik Ito i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Oglasi
LM