viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.12.23 @ 18:04

Izaslanik u Domu naroda BiH i HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović komentirao je izjave predsjednika RS-a o odcjepljenju tog entiteta.

“BiH je u dubokoj institucionalnoj krizi. Najave gospodina Dodika mi djeluju kao političko prikupljanje jeftinih poena i ne bih ih promatrao u drugom kontekstu jer ovo nije prvi put da on daje ovakve izjave. Kontinuitet njegovih politika je prijetnja odcjepljenjem Republike Srpske od Bosne i Hercegovine.”

OGLAS

Govoreći za RTL rekao je kako u kontekstu trenutne podjele geopolitičkih karata misli da je ta opcija izglednija nego nekih ranijih godina i ne bih je podcijenio.

OGLAS

“Postoje isprepleteni interesi niza velikih država kojima bi krizno žarište u BiH odgovaralo i pretvaranje Balkana u bure baruta. Smatram da pristup hrvatske politike i u BiH i u Republici Hrvatskoj treba biti takav da na ovo reagiraju onako kako je najviše u interesu Hrvata u BiH i Republike Hrvatske, a smatram da teška kriza to nikako nije. Očekujem od institucija RH da uvijek podrže teritorijalni integritet BiH te da se zalažu za jedinstvenu BiH kao državu ravnopravnih i konstitutivnih naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka”, rekao je Cvitanović.

OGLAS
Oglasi
LM