viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.02.22 @ 14:37

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istaknuo je kako ne odlučuje lider SDA Bakir Izetbegović o tome hoće li biti odgode izbora u BiH, ali da je moguće svašta, imajući u vidu sa su oni formirali svoje državno izborno povjerenstvo.

“Mi smo protiv odgode izbora. Jesmo za to da pokušamo nešto riješiti oko Izbornog zakona ako je to moguće, ako nije, što da radimo”, rekao je Dodik novinarima u Laktašima, komentirajući izjavu Izetbegovića da je moguća odgoda izbora za studeni ili prosinac. On je ocijenio da u svakom slučaju ostaje ozbiljan problem koji će tek eskalirati u idućim mjesecima, a to je nelegalno i nezakonito izabrano Središnje izborno povjerenstvo BiH. Dodik je naglasio da, nažalost, europljani podržavaju takav nelegalan izbor, zato što su Amerikanci zalagali. “Oni sada šute i ne žele vidjeti kako nije bilo natječaja i nije bilo skupštinske procedure na razini BiH koja je predviđena za izbor članova SIP-a, nego su se odlučili da to bude čisto politički motivirano tijelo u kome sjede predstavnici Željka Komšića, SDS-a, PDP-a, SDA. I oni će naravno modelirati određene stvari”, kaže Dodik. On je rekao kako je opozicija u Republici Srpskoj na tragu svega onoga što se čuje u Federaciji BiH. “Ako Bakir Izetbegović nešto progovori, odmah imamo hvalospjeve ostalih koji se utrkuju da prikažu Republiku Srpsku kao nestabilnu”, istaknuo je Dodik. Dodik je poručio kako je Srpska stabilna i da iza sebe ima ozbiljne uspjehe. On je naglasio da je priča opozicije o korupciji samo predizborni trik.

OGLAS

“A to čak nije ni njihova pamet, nego su im to rekli iz američkog Veleposlanstva, jer onaj nadobudni (američki izaslanik za zapadni Balkan) Gabrijel Escobar misli da ovdje kroz taj format može nešto riješiti. Kriv je samo onaj kome sud kaže da je kriv i da je u korupciji”, naglasio je Dodik. Dodik tvrdi da je čak i njemu ponuđeno da će mu, ako prihvati njihove politike, skinuti sankcije i zajedno sa tim priču o tome da je korumpiran.

OGLAS
Oglasi
LM