viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 03.09.22 @ 21:16

Europska unija u Bosni i Hercegovini danas je pokrenula kampanju pod nazivom “Sve počinje izborom” sa ciljem da se građane ohrabri i motivira da iskoriste svoja demokratska prava na predstojećim izborima, priopćili su iz Izaslanstva EU.

Kampanja je otvorena uličnim akcijama pod nazivom “Birati je lako” ispred BBI Centra u Sarajevu, u parku Petra Kočića u Banja Luci i na Španskom trgu u Mostaru. Prolaznici su u sva tri grada pozvani da sudjeluju u nagradnoj igri na način da uđu u glasačku kabinu i izvrše jednostavan odabir, na primjer, između modnih artikala, destinacija za putovanja u Bosni i Hercegovini ili glazbenika u usponu.

OGLAS

Naglašavajući koliko je lako glasovati u zamjenu za simboličnu nagradu, ovom akcijom se nastoji istaknuti vrijednost glasovanja za nešto puno vrijednije, budućnost zemlje.

OGLAS

Kampanjom će se obuhvatiti i izjave istaknutih građana o važnosti izlaska na izbore, poput košarkaške zvijezde Jusufa Nurkića, kao i druge aktivnosti usmjerene na angažiranje javnosti i podizanje svijesti o vrijednosti ostvarivanja demokratskih prava.

OGLAS

Šef Izaslanstva EU u Bosni i Hercegovini Johann Sattler je podsjetio na važnost glasovanja na izborima.

,,Glasovanje na izborima je jedan od najvažnijih načina na koji građani u demokratskoj državi mogu utjecati na svoju budućnost. Predstojeći izbori 2. listopada će oblikovati naredne četiri godine u Bosni i Hercegovini. Ono što bih poručio građanima Bosne i Hercegovine jeste da budu pokretači budućnosti kakvu žele, jer sve počinje njihovim izborom. Ne propustite svoju priliku”, poručio je Sattler.

Oglasi
LM