OGLAS
Vrijeme objave: 12.05.24 @ 09:03
OGLAS

Ispijanje kave u Bosni i Hercegovini dio je svakodnevice, najčešće se uz kavu započinje dan. Ipak, natoč tome što su građani BiH veliki uživatelji kave, ovaj napitak mnogima postaje luksuz.

OGLAS

Zbog rasta cijene sirove kave na svjetskim burzama i u Bosni i Hercegovini se uskoro očekuju nove, veće cijene omiljenog napitka. Svakodnevni troškovi života rastu svakog dana, a u moru poskupljenja uskoro se može očekivati i novi porast cijena omiljenog napitka mnogih građana BiH – kave. Barista iz Bijeljine Vladimir Garić istaknuo je da cijene neće prestati rasti.

,,Cijene neće prestati divljati obzirom da je cijena sirove kave diskutabilna zbog svih mogućih kriza, što izvoznika što prerađivača, tako da nam do kraja godine slijedi još poskupljenja što konzumne domaće kave, što espresa u nabavci.”

OGLAS

Još jedno poskupljenje u nizu građane ne iznenađuje, a kave se, kažu, neće odreći. Iako se u potpunosti ne odriču ovog užitka, ugostitelji kažu da je razlika u potrošnji evidentna. ,,Netko tko je pio dvije smanjio je za jednu šoljicu kave tako da se može osjetiti u BiH da je kriza došla i kod nas”, kaže Garić. U udrugama potrošača kažu da bi se divljanje cijena barem donekle moglo ublažiti ograničavanjem marže.

OGLAS

Statistika kaže da se u Bosni i Hercegovini godišnje popije milijardu i pol šoljica kave. To znači da jedan građanin naše zemlje u prosjeku popije oko 800 šoljica kave godišnje, odnosno od tri do četiri kave dnevno. Pitanje je hoće takva statistika biti i na kraju ove godine, piše BHRT.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM