viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.03.22 @ 08:51

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je da Bosna i Hercegovina u novonastaloj geopolitičkoj situaciji, odnosno u konfrontaciji dvaju vrsta vrijednosti, demokratske i autokratske, ne može sebi dopustiti takav luksuz, kao što je eksperimentiranje sa izbornim procesom.

Upravo izborni proces kao okosnica demokratskog poretka neke države i društva, u bilo kojem slučaju ne smije biti doveden u pitanje, a što prije svega odnosi na špekulacije o odgađanju izbora. U ovom trenutku konfrontacije dva sustava vrijednosti, neophodno je prije svega osigurati kontinuitet izbornog procesa sukladno Ustavu Bosne i Hercegovine”, kazao je Komšić.

OGLAS

On kaže kako svako eksperimetiranje može samo prouzrokovati destabilizaciju i institucija i države.

OGLAS

“Bosna i Hercegovina iznad svega zaslužuje stabiliziranje ukupnih društvenih i političkih prilika. Osim toga, u novonastalim globalnim okolnostima koje izazivaju strepnju, kontinutet izbornog procesa i integritet demokratskog poretka su civilizacijska i generacijska odgovornost i minimum našeg doprinosa stabilizaciji prilika u regiji. Samo na taj način ćemo u okviru naših mogućnosti biti na pravoj strani”, rekao je Komšić.

OGLAS
Oglasi
LM