viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.02.23 @ 12:27

Bosanskohercegovačka politička scena uvijek je bila posebno zanimljiva, dinamična pa na momente i zabavna. Tako je i danas, kada imamo intenzivne procese i još intenzivniju krizu, a posebno u bošnjačkom političkom spektru.

U tom kontekstu interesantno je izdvojiti poziciju dvojice lidera dvije najjače stranke SDA i SDP-a.

OGLAS

Bakir Izetbegović (SDA) i Nermin Nikšić (SDP) trenutno su na suprotnim političkim polovima. Borba za vlast u Federaciji BiH odvija se sa jedne strane između SDA i njenog partnera DF-a, a sa druge strane proširene Trojke, koju predvodi SDP.

OGLAS

Rovovska bitka za vlast u FBiH prebačena je na nivo rukovodstva FBiH i većine u Parlamentu FBiH. A na čelu spomenute dvije stranke su dva čovjeka koji trenutno nemaju nikakve funkcije, izuzev stranačke.

OGLAS

Izetbegović je sinoć za N1 kazao da je od prije dva dana u mirovinu, a ranije je poznato da sebe nije kandidirao ni na jednu funkciju, čak ni u Dom naroda Parlamenta BiH, gdje se možda i očekivalo.

“Slušam unutrašnji glas. Loše sam se osjećao u prethodnom mandatu u Domu naroda. Ne sjedi mi se više tamo. Ja sam umirovljenik od prije dva dana sa nekom solidnom mirovinom. Vrlo skromno živim. Meni ne trebaju posebni novci. Nisam išao dugo na godišnje odmore, imam nešto ušteđevine”, izjavio je između ostalog lider SDA.

S druge strane njegov kolega iz SDP-a Nermin Nikšić je trenutno nezaposlen. Od kako mu je završio mandat u Parlamentu BiH Nikšić ne obnaša nikakvu funkciju, izuzev stranačke, gdje vjerojatno nema primanje.

Oglasi
LM