Zrak u vitezu
OGLAS
//
sutra i prekosutra
Vrijeme objave: 21.10.24 @ 14:08
OGLAS

Predsjedatelj Dragan Mioković sazvao je za 22. i 23. listopada redovnu 14. sjednicu u aktualnom mandatu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. U najavljenom dnevnom redu je mnoštvo zakona, među njima i prijedlog za uvođenje neradnog dana nedjeljom za radnike u trgovini.

OGLAS

Većina drugih zakona je u formi nacrta, a jedan od njih i zakon o zaštiti prijavitelja nepravilnosti u FBiH. Nacrt je utvrdila ljetos i Parlamentu predložila Federalna vlada najavljujući učinkovit sustav zaštite osoba koje prijavljuju nepravilnosti iz domena povrede javnog interesa uključujući koruptivne radnje, kršenje ljudskih prava, kao i zloupotrebu službenih ovlasti ili službenog položaja.

Među ostalim mnogobrojnim najavljenim tačkama dnevnog reda 14. sjednice Zastupničkog doma su i predloženo dodatno zaduženje Federacije BiH kod Europske banke za obnovu i razvoj radi izgradnje tramvajske pruge u Županiji Sarajevo ‘Ilidža – Hrasnica’. Krajnji dužnik u ovom kreditu, ako ga odobri Federalni parlament, bila bi Županija Sarajevo.

OGLAS

U najavljenom dnevnom redu navedene sjednice je također imenovanje glavnog revizora i zamjenika u Uredu za reviziju institucija Federacije BiH.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM