viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.10.23 @ 11:54

Na Trgu rudara u Zenici uskoro bi trebala početi gradnja stambeno-poslovnog kompleksa višemilijunske vrijednosti. Ovo će biti jedan od najvećih kompleksa ove vrste u cijeloj Bosni i Hercegovini, piše BiznisInfo.ba.

Projekt podrazumijeva četiri etaže u zemlji, četiri lamele katnosti od dva do osam katova (plus prizemlje), te toranj P+31 visok 100 metara. Radi o 7.053 kvadratna metra poslovnih prostora, 403 stambene jedinice i 635 parking mjesta.

OGLAS

Investitor je kompanija Euro-mont Zenica. Direktor ove kompanije, Šefik Smlatić, kazao je za BiznisInfo.ba da su trenutno u fazi ishodovanja građevinske dozvole.

OGLAS

– Ja računam da smo pri kraju. Dok ne dobijemo građevinsku dozvolu, dok ne bude pravosnažna, mi nećemo ništa početi. Predali smo za načelnu građevinsku dozvolu prije nekih 15 dana, s obzirom da se radi o složenom projektu. Čim to dobijemo, onda predajemo za prvu dozvolu kompletiranu građevinsku dokumentaciju, radi se revizija i sve ono što se radi – pojasnio je Smlatić.

OGLAS

Vrijednost kompletne investicije, prema njegovim riječima, kreće se oko 100 milijuna KM.

Što se tiče rokova izgradnje, kazao je da je rok za fazu A tri godine, a za fazu B, odnosno neboder, dodatne dvije godine. – Dakle, za cijeli projekt rok je pet godina i nadam se da ćemo uspjeti, ustvari moramo naprosto radi financija. Nadamo se ćemo dobiti prvu građevinsku dozvolu u ožujku, jer ostalo smo sve već na neki način pripremili, i pregovore s izvođačima, dobavljačima… – ističe sugovornik.

– Ogroman je to projekt, ogromna je garaža, četiri etaže u zemlji, tako da to traži kompleksnu pripremu i infrastrukturu koja će biti u stanju da prati to sve – zaključuje Smlatić.

Oglasi
LM