viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 03.07.23 @ 06:42

Putovanja po Europi mogu biti nevjerojatno uzbudljiva i obogaćujuća iskustva, čak i ako putujete s ograničenim proračunom. U nastavku vam donosimo popis deset predivnih mjesta u Europi koja možete posjetiti, a da pritom ne potrošite previše novca, piše Avaz.

Krakov, Poljska

Krakov je povijesni grad bogate kulturne baštine. Možete posjetiti prekrasnu staru gradsku jezgru, Kraljevsku cestu i legendarni Wawel dvorac. Cijene hrane, smještaja i ulaznica za atrakcije relativno su pristupačne.

OGLAS

Budimpešta, Mađarska

Budimpešta je prekrasan grad koji se proteže duž rijeke Dunava. Možete istražiti Budimsku tvrđavu, parlament, termalne kupke i slavnu ulicu Vaci, koja nudi mnogo trgovina i restorana s pristupačnim cijenama.

OGLAS

Lisabon, Portugal

Lisabon je živahan grad s bogatom povijesti. Možete se izgubiti u uskim ulicama Alfame, istražiti prekrasne palače i posjetiti čuveni Toranj Belem. U Lisabonu također možete pronaći mnoge jeftine restorane i prenoćišta.

OGLAS

Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Sarajevo je spoj istoka i zapada te ima jedinstvenu kulturu. Posjetite Stari grad, prošetajte Baščaršijom i isprobajte tradicionalnu bosansku kuhinju. Cijene u Sarajevu su relativno niske, a gostoljubivost lokalnog stanovništva je izvanredna.

Sofija, Bugarska

Sofija je glavni grad Bugarske s mnogo povijesnih i kulturnih znamenitosti. Možete posjetiti Aleksandrov trg, Crkvu sv. Nedjelje i Nacionalnu palaču kulture. Hrana, smještaj i transport u Sofiji su obično vrlo povoljni.

Porto, Portugal

Porto je poznat po svojim prekrasnim vinskim podrumima i mostu Dom Luis I. Možete istražiti slikovite ulice Ribeire, posjetiti prekrasnu crkvu Sao Francisco i uživati u degustaciji portugalskih vina po pristupačnim cijenama.

Riga, Latvija

Riga je glavni grad Latvije s prekrasnom starom gradskom jezgrom koja je UNESCO-ova svjetska baština. Možete posjetiti Rigu kroz cijelu godinu, a cijene smještaja i hrane su prilično pristupačne.

Berlin, Njemačka

Berlin je grad koji je uvijek u pokretu, s mnogo besplatnih ili jeftinih atrakcija. Posjetite Brandenburšku kapiju, East Side Gallery i Berlinski zid. Također, ne propustite provjeriti alternativna naselja Kreuzberg i Friedrichshain, gdje možete pronaći mnogo pristupačnih restorana i kafića.

Dubrovnik, Hrvatska

Dubrovnik je jedno od najljepših obalnih mjesta u Europi. Možete prošetati povijesnim zidinama, istražiti prekrasnu staru gradsku jezgru i uživati u kristalno čistom Jadranskom moru. Iako je Dubrovnik popularno turistički odredište, možete pronaći smještaj i restorane po pristupačnim cijenama ako se malo udaljite od najprometnijih područja.

Barcelona, Španjolska

Barcelona je živopisni grad poznat po Gaudijevim arhitektonskim remek-djelima poput crkve Sagrada Familia i Parka Guell. Možete prošetati prekrasnom šetnicom La Ramblom, istražiti slikovita naselja poput Barri Gotic i Born, te uživati u predivnim plažama. U Barceloni također možete pronaći mnoge pristupačne restorane, tapas barove i trgovine.

Ovo su samo neka od mnogih predivnih mjesta u Europi koja možete posjetiti ako putujete “na proračunu”. Uživajte u putovanju i istražite sve što ova raznolika i bogata regija ima za ponuditi.

Oglasi
LM