viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.07.22 @ 16:00

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH je na današnjoj sjednici je stavio izvan snage Odluke o troškovima pregleda robe izvan mjesta rada i izvan radnog vremena carinskih organa od 1. kolovoza i ta oblast će biti regulirana zakonom i Odlukom o provođenju Zakona o carinskoj politici u BiH.

Iz UIO BiH je priopćeno da je na sjednici usvojeno više podzakonskih akata koji se odnose na početak primjene novog Zakona o carinskoj politici u BiH koji stupa na snagu od 1. kolovoza ove godine.

OGLAS

,,Usvojen je i Pravilnik o izmjenama Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dodatnu vrijednost (PDV) koji je korigiran na incijativu više udruženja prijevoznika, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstva privrede i poduzetništva u Vladi RS te slobodnih zona Visoko i Hercegovina”, naveli su iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

OGLAS

Dodali su da je Uprava nakon obavljenih konzultacija tijekom pripreme  Pravilnika uključila sve izmjene koje se odnose na građevinske objekte, slobodne zone i utvrđivanje osnovice za obračun PDV-a za strani prijevoz putnika sa popratnom dokumentacijom. 

OGLAS

,,Na današnjoj sjednici usvojene su i odluke o kompenzatornoj kamati koja i dalje iznosi 12 posto i važe do 31. prosinca 2022. godine, a uzete su u obzir i okolnosti stupanja na snagu novog Zakona o carinskoj politici BiH”, kazali su iz UIO BiH.

Oglasi
LM