viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.11.21 @ 14:58

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sastao se s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim.
Tijekom sastanka razgovarano je o aktualnim političkim pitanjima i odnosima u Federaciji BiH i BiH, daljnjim prioritetima Federacije BiH i BiH u kontekstu političkih, ekonomskih i socijalnih reformskih procesa, te o mogućnostima unapređenja suradnje Ruske Federacije i Federacije BiH.
Veleposlanik Kalabuhov potvrdio je stav Ruske Federacije o nužnom poštivanju temeljnih principa Daytonskog mirovnog sporazuma kroz dogovor konstitutivnih naroda, te ostvarivanju njihovih prava sukladno istom i kroz izmjene Izbornog zakona, a na dobrobit svih stanovnika u BiH. Također, istaknuo je kako Ruska Federacija, iako nije članica Europske unije, poštuje opredijeljenost Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji, te kako se, za vrijeme svog mandata, zalaže za daljnje jačanje odnosa Ruske Federacije i Bosne i Hercegovine.
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je Ruskoj Federaciji na dosadašnjoj potpori Federaciji BiH i BiH i naglasio da je Federaciji BiH i BiH, u ovim složenim političkim odnosima, potpora prijateljskih zemalja kao što je Ruska Federacija zasigurno dobrodošla. „Jedino poštivanjem Daytonskog  mirovnog sporazuma možemo osigurati ustavnu ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda”, kazao je Predsjednik Federacije BiH.

Oglasi
LM