viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.04.23 @ 09:00

Pošto je u ponedjeljak Borac vratio razliku na 17 bodova Zrinjski još nije matematički osigurao naslov, a to može napraviti u srijedu. HŠK Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo i ako pobijedi osigurat će osmi naslov prvaka Bosne i Hercegovine, bez obzira na ostale rezultate.  

Zanimljivo da je Zrinjski i sedmi naslov osigurao pobjedom protiv Sarajeva prošle godine, a ovaj put mu je dovoljan i bod ako Borac ne pobijedi Željezničar. Tako će Zrinjski s bodom, ili čak porazom, biti prvak barem 24 sata, jer Borac i Željezničar igraju dan kasnije. Ipak, s obzirom kakvo suđenje ima Borac Zrinjski je jedino siguran pobjedom, a bila bi mu to 15. pobjeda u polusezoni, te 17. ukupno. Derbi ovog kola dobio je ponajbolji bh. sudac Irfan Peljto, a prenosit će ga Arena Sport.  

OGLAS

Arena će prenositi i derbi s Pecare gdje će u izravnom ogledu u borbi za Europu igrati Široki Brijeg i Velež. Susret s Pecare počinje u 18 i 30, a sudi ga Sabrija Topalović iz Zenice. Borcu i Željezničaru sudit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, a “slavni” Miloš Gigović dobio je utakmicu Tuzle i Posušja.

OGLAS

Parovi 28. kola

OGLAS
  • SRIJEDA Tuzla City – Posušje (16 sati, Moja TV), Zrinjski – Sarajevo (16, Moja TV), Leotar – Sloboda (16, Arena Sport), Široki Brijeg – Velež (20.30, Arena Sport).
  • ČETVRTAK Igman – Sloga (16 sati, Moja TV), Borac – Željezničar (18, Arena Sport)
Oglasi
LM