viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.06.23 @ 10:42

Evidentirano je 20 prometnih nesreća protrkp9g vikenda u Središnjoj Bosni, a u kojima je jedna osoba zadobile lakše, dvije osobe teže tjelesne povrede, dok je jedna osoba smrtno stradala.

Dana 10.06.2023.godine oko 05,50 sati na magistralnom putu u neposrednoj blizini Vatrogasnog doma, općina Novi Travnik dogodila se nesreća u kojoj su sudjelovali:

B.G.G. rođen 2000.godine iz Travnika, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Audi,
I.S. rođen 2003.godine iz Zenice, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Peugeot.

U ovoj nesreći suvozač u vozilu Peugeot rođen 2011. godine iz Zenice je smrtno stradao, dok su tjelesne povrede u ovom vozilu zadobile putnice, te vozač i suvozač vozila Audi.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PU Travnik.

Dana 10.06.2023.godine oko 09,00 sati na magistralnom putu u mjestu Divjak, općina Vitez dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali:

A.P. rođen 1981. godine iz Viteza, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke VW Caddy i
A.Z. rođen 1986. godine iz Viteza, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Opel Astra, te je u ovoj nesreći zadobio teže tjelesne povrede.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Vitez.

OGLAS

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručena su ukupno 433 prekršajna naloga, od kojih je 53 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 36 vozača, od kojih je 7 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

OGLAS
Oglasi
LM