viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.08.21 @ 17:02
OGLAS

Dva kanadera Republike Hrvatske i danas će nastaviti akciju na gašenju požara na teritoriji Bosne i Hercegovine, u općini Tomislavgrad.

Kazala je to Feni glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač, dodajući da je Ministarstvo sigurnosti BiH, Sektor za zaštitu i spašavanje, Operativno-komunikacijski centar BiH 112 o tome obavijestilo Federalni operativni centar.

OGLAS

Kanaderi će biti angažirani do završetka akcije gašenja požara – navela je ona.

OGLAS

Fena je danas izjestila kako su upućena i dva zahtjeva za angažman helikoptera OSBiH za gašenje požara.

OGLAS

Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine upućena su dva zahtjeva za angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH za gašenje požara i to na području općina Tomislavgrad i Stolac, kazala je danas Feni glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Majda Kovač.

Na području Federacije Bosne i Hercegovine u protekla 24 sata, prema informacijama koje su stigle u Federalni operativni centar iz županijskih uprava civilnih zaštita, dva su aktivna požara trenutno u Županiji 10, u općini Tomislavgrad, gdje je požar velikih razmjera na području Roška Polja, Zidina, Korita i Gornja Brišnika.

Kovač je navela da požar prijeti obiteljskim kućama i gospodarskim objektima.

Po njenim riječima, na gašenju požara sudjeluju pripadnici Vatrogasnog društva Tomislavgrad, djelatnici šumarije Tomislavgrad i lokalno stanovništvo.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM